iDOM

Система управління

Контакти

 

Голова ОСББ

Якін Андрій Володимирович 

 (099) 373-55-00 

 

Бухгалтер

Петрова Тетяна Андріївна 

 (050) 304-39-28 

 

Охорона паркінгу 

Цілодобово

   (067) 506-50-51

 

 

Загальні збори нашого ОСББ

Опубліковано: 19 жовтня 2021

17 жовтня пройшли збори ОСББ. Обговорили дуже багато питань з порядку денного і взагалі по розвитку будинку. Як на мене, дуже шкода, що були присутні далеко не всі мешканці. Тому я спробую передати основні питання і відповіді з нашої зустрічі. 

Перш за все головою зібрання обрано Якіна А.В., а секретарем - Явтушенко І.В.

По другому питанню з приводу переобрання членів правління від 4го та 7го під'їздів не було прийнято жодного рішення так-як ні побажання ні пропозицій кандидатур не прозвучало. Домовилися, що в протоколах голосування я запропоную кандидатури за їхнього погодження, або залишимо під'їзд без члена правління у разі відмови. 

По третьому питанню і невеличкому звіту виступив голова ОСББ і запропонував прийняти новий кошторис з тарифами за утримання будинку в наступному варіанті:

утримання будинку для житлових приміщень першого поверху - 3.69 грн за квадратний метр

утримання будинку для житлових приміщень вище першого поверху - 4.50 грн за квадратний метр

утримання будинку для офісів - 4.45 грн за квадратний метр

утримання одного паркомісця - 225 грн за місце

Зростання ціни ми тримали 3 роки. За цей період декілька разів була збільшена мінімальна ЗП, а також зросли вартості на деякі послуги від організацій які обслуговують наші системи. Так зросла ціна за обслуговування ліфтів з 16500грн в місяць до 20500грн. Вивіз сміття збільшився з 4150грн до майже 10 тисяч

В новому кошторисі закладено збільшення резервного фонду, ремонтного фонду та фонду благоустрою території. Працівники отримали збільшення заробітної платні. 

Також зборами прийняте рішення чіткого дотримання статтей кошторису і використання коштів тільки при наповненні окремої статті. Так в нас буде зберігатися резервний фонд і мешканці самі зможуть контролювати можливості по тій чи іншій статі витрат. Правління ОСББ буде надавати таблицю з наповненням коштами та використанням їх по кожному окремому пункту кошторису раз на пів року. 

По четвертому пункту порядку денного були бурхливі обговорення, але все ж прийшли до чіткого рішення: внести в статут можливість приймати участь в державних кредитних програмах на пільгових умовах для ОСББ за рішенням 2/3 членів правління які визначать необхідність та умови. А також сповістити мешканців у загальному чаті будинку та у відповідному розділі на стайті ОСББ про бажання правління та умови на яких планується брати кредит заздалегіть. 

За вимогою НАФТОГАЗУ про обов'язкове внесення до статуту надання права голові ОСББ підписувати договори на постачання газу було прийняте рішення внести в статут зміну яка надає таке право голові осбб підписувати договори на закупівлю енергоносіїв для потреб будинку.  

По шостому пункту про виділення 5(п'яти) квадратних метрів в паркінгу дотичних до вже викупленого паркомісця із-за помилки забудовника прийняте рішення про дозвіл на приватизацію вказаної ділянки. Головою ОСББ було проведене дослідження та фотографування місця та додаткової ділянки щоб не перечило нормам безпеки і не заважало іншим мешканцям. Оксак Т.Я. додала необхідну заяву та проєкт документації який дозволить отримати повноцінне паркомісце і сплачувати за нього до бюджету осбб згідно кошторису. 

Сьомий пункт викликав чималий інтерес мешканців. Володимир Нога висловив думку з приводу того, що зараз можливо оплата податку з земельної ділянки  невисока, але що буде через декілька років невідомо. На сьогодні така вартісь складає близько 1000 грн в рік, але ця вартість і саме оформлення ділянки в постійне користування надає нам можливість самим визначати як користуватися і що розміщувати на прибудинковій ділянці. Цей пукт порядку денного тісно пов'язаний з останім пунктом на якому розглянули та проголосували за оформлення забору уже в тих межах в яких він розташований. Це надасть нам можливість звернутися до керівництва ОТГ для легітимізації загородження прибудинкової території та проїздів у двір. Присутні проголосували ЗА офрмлення ділянки у постійне користвання та легітимізацію забору в інстуючих межах. 

Також без обговорень прийняли порядок звітності, нарахування та оплати наданих послуг по підігріву води та опаленню в наступному варіанті:

надавати показники лічильників гарячої води і опалення до 5 числа місяця наступного за звітним та до 15 числа зробити оплату. В разі якщо такі показники не були надані то нарахування буде проведено автоматично в кількості такій як за аналогічний період минулих років.

Також наступними питаннями затвердили вартості орендних плат за приміщення які належать ОСББ. Так за приміщення в паркінгу потрібно сплачувати сумму рівну платі за одне паркомісце згідно діючому кошторису. А плату за один квадратний метр площі на технічному поверсі затвердили на рівні 4.50 грн. Керівництву ОСББ доручили скласти договри сервітуту з орендарами, визначити площі і ціну. Також при наданні в оренду площ на технічному поверсі першочергове право оренди надавати власникам квартир дотичних знизу до відповідної ділянки технічного поверху. У разі відмови власника таких квартир від оренди, інший майбутній орендар повинен погодити з власником квартир/и під орендною площею види вантажів які будуть розміщені над його квартирою, спосіб використання приміщення та інші питання важливі для власника квартри. Також ті приміщення які на сьогодні вже зайняті потрібно оформити так само як вказано вище з тією тільки різницею, що право орендувати залишається за тією ж людиною що і на момент проведення зборів займала відповідні площі. Право надавати в оренду площі не власникам приміщень в будинку надається тілки в тому випадку якщо жоден з власників не виявив бажання оренди і об'ява про можливість оренди була розміщена на сайті та в чаті Вайбер групи ОСББ не менше двох місяців. Також визначено, що першочергове право оренди приміщення в паркингу надається найближчим до такого приміщення власникам паркомісця. 

Питання по утриманню котельні і окремому кошторису розглядалося декілька разів на зборах користувачів котельні тому багато питань і зауважень не викликало. Головні тези такі: затвердидти плату за утримання котельні на рівні 3грн з квадратного метра для користувачів котельні не залежно від надаваної послуги, чи то опалення чи опалення і підігрів води. Таким чином це дасть змогу збалансувати вартість послуги, чітко прив'язати її до вартості газу та електроенергії,  уникнути боргів ОСББ та перекидання коштів від інших надходжень будинку.

Рішення на зборах не є остаточними. Найближчий день два будуть підготовані протоколи та бланки для голосування. Вам повідомиться де і як можна проголосувати.

Прошу вас не бути байдужими, голосувати і обговорювати активно. Це наш з вами будинок, наші проблеми і напрямки розвитку на найближчий рік.